Overheid – Rawworks Skip to content

Een veilige werkomgeving voor jouw gemeente

Gemeente Visie 2025

RawWorks heeft al meer dan 40 gemeentes geholpen met haar diepgaande kennis. Bijvoorbeeld van gemeente ICT en de applicatielagen van Centric, Pink, Decos, Corsa, Vicrea en NedGraphics.

Bij veel gemeentes zien we dat de thinclients zijn verruild voor laptops, maar de digitale werkplek is gelijk gebleven. De eindgebruikers openen daarom nu vaak de thinclient werkplek op de laptops en dat werkt vaak niet lekker samen. Daarbij staan er veel uitdagingen voor de deur zoals Cloud, Security en legacy applicaties.

RawWorks heeft nu, samen met een aantal innoverende gemeentes, deze problemen getackeld door een sterke visie neer te zetten voor de toekomst; de Gemeente Visie 2025. Hiermee is een Award Winning propositie neergezet voor gemeentes die we met onze workshop vertalen naar jouw specifieke situatie. Maak nu kennis met onze visie om gebruikers zo goed mogelijk centraal te bedienen, binnen de kracht van het eigen device! 

Hoe werkt de workshop?

  • We starten met een voorgesprek om een beeld te krijgen bij jouw gemeente. (+- 1 uur)
  • Hierna plannen we samen een workshopdag. De workshop beslaat een volledige werkdag, waarbij in de ochtend een grondige inventarisatie plaatsvind om duidelijk de IST te bepalen. 
  • In de middag is de SOLL aan de beurt;  waar willen we naar toe en hoe willen we de gebruikers bedienen? 
  • RawWorks stelt in deze workshops vooropgestelde vragen en discussiepunten. 
  • Binnen twee weken na de workshop ontvang je van RawWorks het visie rapport gericht; op Data, Applicaties en Devices. 
  • In dit rapport staan ook gemeente persona’s uitgewerkt en een stappenplan om tot de nieuwe werkplek te komen.

Enthousiast geworden?

De huidige digitale werkwijze bij gemeentes loopt vaak nog niet echt heel soepel. Bijvoorbeeld omdat veel gemeentelijke software (Centric, PinkRoccade) nog niet over is naar echte SaaS-diensten. Dat stelt jou voor een uitdaging. Want jouw medewerkers en ambtenaren werken steeds vaker thuis én vanaf een laptop. En dus wordt die laptop nu ook voor privédoeleinden gebruikt… En wil jij voorkomen dat applicaties en data achterblijven op een laptop… Oftewel; hoe houd je de boel dan slim, snel én veilig? 

Bij RawWorks hebben wij zeer veel ervaring in gemeentelijke software en IT-omgevingen. Zo optimaliseren we doorlopend de gebruikers- en beheerervaring. Ook die van een Citrix gepubliceerde desktop, zoals veel gemeentes nu gebruiken. Dit doen we, onder andere, met onze OneApp strategie en OneClick diensten

OneApp

OneApp brengt al jouw applicaties samen in één veilig werkplek portaal. Dit betekent dat een gebruiker op dezelfde manier Office, Key2, SAP of Vicrea applicaties opent zonder aan te melden op een extra centrale werkplekomgeving. Wij voegen ook alle SaaS en interne Webapplicaties toe, zodat deze compleet is en de gebruiker één uniforme werkplek heeft voor alle type applicaties. Dit alles natuurlijk met SSO en MFA. Ook data uit lokale bronnen, Teams, SharePoint, ShareFile en OneDrive worden beveiligd toegevoegd aan dit portaal.

OneClick

OneClick voegt extra functionaliteiten toe aan dit werkplek portaal. Door middel van intelligente microapps kunnen wij direct in het portaal bijv. helpdesk tickets en self service acties weergeven en aanmaken. Ook data uit Centric en Pinkroccade applicaties worden zo slim weergeven. Hierdoor hoeven jouw gebruikers minder legacy applicaties op te starten en dat maakt hun werk veel efficiënter! 

Doei Citrix, Hallo Citrix! Bij klanten horen we vaak “wij willen eigenlijk van Citrix af”. …

VMworld is een jaarlijkse conferentie voor virtualisatie- en cloudcomputingtechnologieën die wordt gehost door VMware, zijn …

RAWWORKS PRESENTEERT OP E2EVC E2EVC DIGITAL | THE WORLD is de titel van Experts 2 …